Vid tidigare tillfällen, har vi skrivit om sökmotoroptimering för att förklara hur pass stor roll tyngden spelar, i bilden som en e-handlare.

Det är många som upplever det svårt att dra in relevant trafik sin butik och help with writing få en bra konverteringsgrad av beställningar. Det finns nog många som har suttit eller sitter i situationen där det strömmar in besökare, men inte ens 2 av dem lägger ett köp. Då är den stora frågan om man jobbat med att dra in relevanta besökare.

Maisstore

För er som följer PrestaworksPrestablogg, skrev vi tidigare i år om att vi startat en butik tillsammans med två tjejer. Denna butik startades med förslag från tjejerna som väldigt gärna ville komma igång och få testa på detta, så vi utbyter kunskap helt enkelt. De väljer ut de rätta produkterna, jag menar varken jag eller Daniel skulle ha en känsla för att välja ut rätt väskor och ringar till ett sortiment för kvinnor. Som komplement till detta, skulle Prestaworks arbeta med det som tjejerna inte har någon tidigare erfarenhet av, b.la. talar jag om sökmotoroptimering med kombinering av design och programmering.

Maisstore.se lanserades för nästan 6 månader sedan, på denna tid har vi hunnit med och fått ofantligt mycket arbete utfört. När jag skriver mycket arbete, så kan jag enbart yttra mig efter den prestation jag själv gjort i detta projekt. Min uppgift har varit att sökmotoroptimera Maisstore på de utvalda nyckelorden och jag måste tala om att på så kort tid, har vi nog gjort ett fenomenalt arbete. För att lyckas måste man framförallt ha en stark vilja, men även kunskap och erfarenhet. Vill man inte ge sig in i detta själv, finns det naturligtvis konsulter att tillgå!

Google statistik

För att bevisa hur pass stor roll vikten av att synas högt på sökmotorer, har jag faktiskt tagit en skärmdump i mitt konto hos Google som mäter statistiken för Maisstore.se. Tilläggas kan göras att den insats jag arbetat med, har enbart haft inriktning mot sökmotorn Google.se.
googlestats
På bilden ovan, kan ni se hur jag ringat in två datum med en grön cirkel, samt en ring med en röd cirkel.
De gröna cirklarna, visar hur trafiken från de organiska sökresultaten börjar stiga när Maisstore.se intagit första placeringar på sina nyckelord. Den röda däremot, den bevisar hur snabbt vi faller i trafikmängd, när vi tappar den första placeringen från sökmotorn. Ser ni den markanta skillnaden lika bra som vi?

Det är oerhört viktigt att synas på rätt sätt, för att sälja ännu mer med sin e-handel. Att just få in de relevanta besökarna, brukar vara det svåraste, såvida du inte har några miljoner över för att marknadsföra dig i media. Att jobba med sökmotoroptimering för sin butik, är oerhört viktigt. Därför har vi vid flertalet tillfällen givit våra kunder chans och möjlighet till att publicera artiklar på våra siter.

Om du är ute efter professionell hjälp med sökmotoroptimering för din butik, så kan vi på Prestaworks självklart skicka dig i rätt riktning. Vi har ett fantastiskt samarbete med en oerhört duktig konsult, som kontaktar dig och hör efter hur dina behov lyder.

Ha en trevlig helg och en fortsatt god december månad!