Många PrestaShop-användare är ganska besvikna på den inbyggda kommentarsfunktionen som riktigt inte lever upp till förväntningarna. Som e-butiksägare har den ingen optimal funktion för att enkelt ge ett svar på en frågande kommentar. Dessutom är det en förlust att få en fråga om en produkt per e-post, istället för rakt in i butiken och på så vis exponera den för alla andra besökare som troligen också har samma fråga.

På Prestaworks har vi idag löst detta genom en ny modul som vi kallar för Produkt FAQ. Denna modul lägger sig som en egen flik på produktsidan och en besökare kan enkelt fylla i formuläret för att ställa en fråga om den aktuella produkten. Frågan kommer därefter lagras i din butiks databas, e-butiksägaren får i sin tur en e-postnotifiering om att en ny fråga på en produkt inkommit i butiken. I modulens konfiguration, har du som administratör möjlighet att besvara frågan och därefter publicera den. Samtliga frågor är inaktiva tills du svarat och valt att publicera dem, om frågan däremot inte hör till sitt ämne och är helt orelevant kan du radera den med ett knapp-tryck.

När du besvarat en fråga, kommer den potentiella kund som ställt frågan att få en e-postnotifiering om att ett svar på frågan gjorts – kunden får dessutom läsa svaret redan i e-postmallen.

Om du behöver redigera på någon text för ett svar som du gjort, fyller du i produktens ID i modulens konfiguration, så dyker samtliga frågor och svar upp för produkten.

För att skydda modulen från spam, har vi också ordnat en enkel säkerhetsfråga som måste besvaras innan formuläret skickas iväg.

Modulen kan enkelt anpassa och designas om för olika designer. Den är programmerad med egen CSS-fil och TPL-filer, vilket underlättar arbetsåtgången vid modifiering. Om du behöver hjälp med detta, kan du självfallet vända dig till oss för ett kostnadsförslag.

Produkt FAQ för PrestaShop finns tillgänglig på Prestaworks.com, du har även möjlighet att testa den i vår demobutik på http://demo.prestaworks.se samt se exempel på kommentarer för en produkt här (tryck på fliken Frågor och svar).

Bästa hälsningar
Joel Bahar